TOMRUM – I MØRKET

Du kan komme på et helt særligt besøg i Viborg Katedralskoles imponerende festsal, når Carte Blanche og Viborg Katedralskole slår dørene op for TOMRUM – i mørket.

Kunstnere fra Danmark, Australien, Frankrig og Catalonien transformerer Katedralskolens festsal til en poetisk forestilling. Et refleksions- og undringsrum, hvor lys og mørke, dufte og lyde pirrer vores nysgerrighed og lyst til at stille spørgsmålstegn til det, vi tror vi ved om verden.

Her kan du få et afbræk fra hverdag, når du efterlader dine sko og din mobiltelefon udenfor og træder ind i et rum, hvor tiden står stille og lade sig rive med af de små poetiske fortællinger gemt i rummets svagt oplyste kroge.

Et refleksionsrum for både offentligheden og skolens elever
I de to uger projektet præsenteres vil det være muligt at komme til offentlige visninger onsdag, torsdag og lørdag. Her kan du booke plads i et bestemt tidsrum og blive så længe du vil.

Men også gymnasiets lærere og elever vil sammen med kunstnerne undersøge hvordan læring og dannelse er koblet til undren. Sammen skal de fokusere på ”at undre sig” – en menneskelig evne, som vi alle er født med, men ikke altid giver tid og plads. TOMRUM vil være åbent nogle timer hver dag for alle på skolen. Dertil kan man som lærer booke tid til sine klasser og besøge rummet i forbindelse med undervisningen.

 

Pressen skrev:

5 ★★★★★ 
TOMRUM vil åbenbare verdens gåder for sine gæster. Mysterierne, der gør verden rig og vanvittig og umulig. Særverdenen her er vores verden. Det er det, der er så ufatteligt, angstprovokerende og interessant. Til daglig abstraherer vi måske fra dén viden. Af hensyn til vores eget velbefindende fortrænger vi de barske realiteter. Men for den, der tør åbne sig, er verden rig.”
iscene.dk

“TOMRUM – i mørket’ inviterer nænsomt, smukt og refleksionsanimerende publikum til at undre sig over tilværelsens store og små spørgsmål. ‘TOMRUM – i mørket’ nedsætter ens puls og sætter gang i ens undren, takket være de velvalgte grundsten, som totalinstallationen er gjort af.”
teateravisen.dk

“Carte Blanches sans for universets største og mindste paradokser har i installationsforestillingen Tomrum på Viborg Katedralskole fået form af et rum, der er alt andet end tomt. Det er tingenes fylde, livets usandsynlighed og tilblivelsens mirakel, ganske abstrakte størrelser, som både konkret og metaforisk træder frem foran os – eller mellem os, eller i os […] Installationen flyder over med kærlighed til viden.”
Peripeti

FAKTA OM FORESTILLINGEN

SPILLEDATOER
21. nov. – 1. dec. 2018

STED
Festsalen, Viborg Katedralskole
Gammel Skivevej 2, Viborg

ALDERSGRUPPE
Fra 8 år

FORESTILLINGEN ER SKABT AF
Performere

Sarah John, Sara Topsøe-Jensen, Anika Barkan, Marga Socias og Raphaël Mars

Tekniker
Karsten Nisbeth

FORESTILLINGEN ER STØTTET AF

Statenskunstfond Logo Fri Kopi 300×19