TOMRUM – ET WUNDERKAMMER I MØRKET

Små glimt af universet og af mennesket i det – fra det største til det allermindste. Og det hele starter før begyndelsen.
WUNDERKAMMER er en poetisk performance-installation. Et refleksions- og undringsrum, hvor lys og mørke, dufte og lyde pirrer din nysgerrighed og lyst til at stille spørgsmålstegn til det, vi tror vi ved om verden. Her kan du få et afbræk fra hverdagen, når du efterlader dine sko og din mobiltelefon udenfor og træder ind i et rum, hvor tiden står stille, og du kan lade dig rive med af de små poetiske fortællinger gemt i rummets svagt oplyste kroge.

Kunstnere fra Danmark, Australien, Frankrig og Catalonien transformerer sammen med publikum teatersalen til en poetisk forestilling.

WUNDERKAMMER har åbent 4 timer pr. dag. I det tidsrum kan du blive så længe du vil og udforske wunderkammeret alene eller sammen med performerne.

ANMELDELSER
“Carte Blanches sans for universets største og mindste paradokser har i installationsforestillingen Tomrum på Viborg Katedralskole fået form af et rum, der er alt andet end tomt. Det er tingenes fylde, livets usandsynlighed og tilblivelsens mirakel, ganske abstrakte størrelser, som både konkret og metaforisk træder frem foran os – eller mellem os, eller i os […] Installationen flyder over med kærlighed til viden.”
– Peripeti

5 ★★★★★ 
TOMRUM vil åbenbare verdens gåder for sine gæster. Mysterierne, der gør verden rig og vanvittig og umulig. Særverdenen her er vores verden. Det er det, der er så ufatteligt, angstprovokerende og interessant. Til daglig abstraherer vi måske fra dén viden. Af hensyn til vores eget velbefindende fortrænger vi de barske realiteter. Men for den, der tør åbne sig, er verden rig.”
– iscene.dk

“TOMRUM – i mørket’ inviterer nænsomt, smukt og refleksionsanimerende publikum til at undre sig over tilværelsens store og små spørgsmål. ‘TOMRUM – i mørket’ nedsætter ens puls og sætter gang i ens undren, takket være de velvalgte grundsten, som totalinstallationen er gjort af.”
– teateravisen.dk

FAKTA

PERFORMERE
Sarah John, Sara Topsøe-Jensen, Marga Socias og Raphaël Mars

TEKNIK
Karsten Nisbeth

ALDERSGRUPPE
Fra 8 år.