THE LAB

THE LAB var en del af Carte Blanches to-årige projekt KUNSTEN AT LYTTE – Carte Blanches bidrag til Aarhus 2017.som er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

THE LAB har bestået af:
– 30 projekter
– Over 600 deltagere
Fra mange forskellige lande … Portugal, Indien, Tjekkiet, Belgien, Frankrig, Slovakiet, Island, Sverige, Estland, Polen, Syrien, Eritrea, Kina, Ungarn, Litauen, Tyskland, England, Italien, Australien, Grønland, Færøerne, Bulgarien, USA, Taiwan, Norge, Palæstina og Danmark.

THE LAB har skabt projekter, workshops og forestillinger af og for unge mellem 17 og 27 år. Med en undersøgende tilgang eksperimenterede projekterne på forskellig vis med fordybelse, interaktion og kollektiv skabelse. THE LAB har haft som mål at skabe en legende og poetisk undersøgelse, der spørger ind til de skjulte værdier og potentialer, som vi (ubevidst) bærer med os i vores fælles kultur. Drevet af grundlæggende spørgsmål som: Hvem er vi? Hvad vil vi gerne være? Og hvordan kan vi blive det?

THE LAB bestod af:

WORKSHOPS
The Lab har afholdt workshops med over 200 unge mennesker. Disse workshops har været en introduktion til, hvad sensorisk og poetisk scenekunst og installationsarbejde kan være, samt hvordan man arbejder med f.eks. rum, objekter og mennesker. Omdrejningspunktet har været de unges egne personlige udtryk og undersøgelsen af den verden, vi lever i.

LIGHTHOUSE LOUNGE
Syv weekender i 2016 inviterede Carte Blanche en gruppe unge til at overtage teatrets prøvesal. Her skabte de et scenisk univers – en “lounge”, der undersøgte forskellige temaer som efterår, musik, lyd…

SUMMERLAB
I sommeren 2016 mødtes 12 unge fra seks forskellige lande i to intensive uger. Gennem en kombination af fysiske øvelser, samtale, eksperimenter og leg undersøgte gruppen kollektive processer. De unge lavede hver et lille værk, som blev vist i den gamle landsretsbygning i Viborg. Summerlab kommer til at fortsætte og afholdes næste gang i sommeren 2018.

VIBORG KATEDRALSKOLE RESIDENCY
I december 2016 overtog vi et lille rum i kælderen på Viborg Katedralskole og forvandlede det til THE LAB – et æstetisk og sensorisk eksperimentarium. Her kunne elever og lærere få et afbræk fra en hverdag med skemaer, struktur og klare deadlines. Med sko og mobiltelefon efterladt udenfor var det et sted, hvor man bare kunne være til og lade sig rive med af de små poetiske fortællinger gemt i rummets svagt oplyste kroge. THE LAB var åbent for besøgende mandag til fredag fra 9-16 og gav plads til at undre sig.

re-FORMATION
Et hold af unge performere skabte sammen med Carte Blanche en intim og tankevækkende iscenesættelse af Viborg Domkirke som en del af fejringen af 500-året for Reformationen. Her kunne man opleve den stemningsfulde domkirke fra en helt ny vinkel, mærke historien runge fra de gamle stenmure og forsvinde ind i kirkerummets særlige atmosfære.

POP-UP-KULTURHUS
Da Carte Blanche skabte et pop-up kulturhus i juni 2017 var det også i The LAB-regi. Alle tidligere projekter under The LAB var både en selvstændig proces og samtidig en mulighed for at blive en del af hele forløbet og det unge-ensemble, der blev medskabere af tre forestillinger i POP-UP-KULTURHUS:

– I BYENS GAMLE HJERTE – En sensorisk labyrintforestilling i kælderen under det gamle rådhus
– PICNIC PARKEN – En menu af iscenesættelser af området ved Viborg Domkirke
– LYSHUS – En performance-installation til fordybelse i mørket.

FAKTA

PROJEKTLEDER
Sarah John / sj@art-of-listening.org

Du er meget velkommen til at kontakte Sarah, hvis du vil høre mere om THE LAB.