TÆNK, HVIS MAN HAVDE EN REJSEGRAMMOFON

Først lyder det som en krage, der sidder og skratter i et træ.
Så lyder det som en stemme, der synger fra bunden af en blikdåse.
Så kragen, der skratter,
Så stemmen fra blikdåsen.
Hun har aldrig hørt mage.
Hun er nødt til at se.

En magisk fortælling skabt ud af næsten ingenting. Tre skuespillere beretter om en lille by højt mod nord, hvor man ser ned, arbejder hårdt og for alt i verden ikke vil forstyrre.
Her bor Viola. Hun synger for højt og drømmer for meget og er alt for nysgerrig til de tavse nordboer. Men en dag kommer en fremmed til byen, og verden åbner sig for Viola.
”Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon” er en hyldest til fantasien og fortællekunsten. Det er en lille fortælling, der gør stort indtryk.

Reumert-vinder 2019 (Årets særpris)!

Produktionen er skabt i samarbejde mellem Teatret Gruppe 38, Teatret Møllen, teater2tusind og Carte Blanche.

ANMELDELSER
★★★★★★
“På bare 45 minutter bliver hele “Babettes Gæstebud” fortolket i en version, som ærer Blixens forlæg på en måde, der ville gøre den gamle storytellerbaronesse stolt, men som samtidig har sit eget budskab og sin egen berettigelse som teaterforestilling… Og altså også en forestilling, der ligesom middagen i gæstebuddet får hjerter til at åbne sig og lade nye perspektiver strømme ind.”
– Jyllands-Posten

“”Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon” pirrer på betagende og enkel vis publikums forestillingsevne og stiller med humor og vid skarpt på vigtigheden af mellemmenneskeligt samvær og det at udleve sine drømme.”
– Teateravisen

★★★★★
“Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon er teater, som med få virkemidler og stort overskud, får publikum til at spidse ører og danne indre billeder.”
Iscene

“Der er noget befriende enkelt over Hans Rønnes iscenesættelse. Fortællingen kommer i fokus og publikum – store som små – drages ind i en næsten eventyrlig verden.”
– Kulturmor

★★★★★★
“I mødet mellem de fire teatre opstår noget magisk. Det er en blanding af en hjertevarm fortælling, et ønske om fantasi og en utrolig tillid til børn. Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon er en børneteaterforestilling af den fineste slags.”
– den4væg

FAKTA

ALDERSGRUPPE
Voksne og børn fra 8 år

VARIGHED
45 min.

MEDVIRKENDE
Connie Tronbjerg
Peter Seligmann
Bodil Alling

INSTRUKTØR
Hans Rønne

SCENOGRAF
Holdet

KOMPONIST
Søren Søndberg

SKABT I SAMARBEJDE MELLEM
Teatret Gruppe 38, Teatret Møllen, teater2tusind og Carte Blanche