POP-UP KULTURHUS

Midt i Viborg centrum i det gamle rådhus ved Stænderpladsen poppede et kulturhus op juni måned 2017. Det var en smeltedigel af kulturelle møder på kryds og tværs af teater, musik, fortælling, teknologi, farver, lys, lyd… Carte Blanche og en håndfuld internationale scenekunstnere flyttede ind i huset en måned og skabte fire værker særligt til Viborg og stedet. Derudover var huset en åben platform, hvor lokale, kulturelle idémagere og kunstnere bidrog med egne projekter og delte idéer, visioner og oplevelser.

I kulturhuset kunne man møde alverdens kulturprojekter med mere end 70 forskellige arrangementer. Der var samtalesaloner, kunstudstillinger, virtual reality, teater, dans, koncerter, pop-up vinstue, æstetiske legerum for familier og meget mere. Kulturhuset poppede up for publikum 2.-25. juni 2017 med kulmination under Snapsting 16.-25. juni 2017.

POP-UP-KULTURHUS blev skabt i samarbejde mellem mange meget forskellige aktører, der alle ønskede at dele og skabe en fælles kultur, der samtidig gav plads til forskellighed.

Kulturhuset var kulminationen på Carte Blanches projekt KUNSTEN AT LYTTE – teatrets bidrag til Aarhus og Region Midtjyllands status som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Carte Blanches fire værker var:

I BYENS GAMLE HJERTE
En sensorisk labyrintforestilling i kælderen under det gamle rådhus

PICNIC PARKEN
En menu af iscenesættelser af området ved Viborg Domkirke

LYSHUS
En performance-installation til fordybelse i mørket

ARKIVET
Pop-up kulturhusets historie – installation og interaktivt museum