FOTO AF BO AMSTRUP

OM CARTE BLANCHE

Carte Blanche er Viborgs professionelle egnsteater. Her skabes poetiske møder mellem performere og publikum i alle slags rammer; på et bibliotek, i en park eller måske på et museum.

Teatret arbejder med “det at stille spørgsmål” som et redskab for den kunstneriske undersøgelse. Hvordan giver vi form til de spørgsmål, der driver os?

Fælles for alle Carte Blanches forestillinger er at de stiller spørgsmål til os selv og den verden, vi bevæger os i. Spørgsmålene er et redskab for den kunstneriske undersøgelse, og forestillingernes temaer tager altid udgangspunkt i det sted og den kontekst de bliver sat ind i. Det var for eksempel tilfældet, da teatret i 2014 iscenesatte en udstilling om evolution på Viborg Museum, så den traditionelle udstillingsform blev udvidet til en sansevandring i evolutionens fantastiske historie, eller da teatret i 2015 var med til at indvie parken og vandreservoiret sØnæs med en forestilling om vand – et møde, der fik publikum til at (gen)opdage det magiske ved vand, der på en gang kan være poetisk og konkret.

Det er altså sjældent, at publikum på Carte Blanche sidder stille på stole og kigger passivt på en fortælling, der udfolder sig på en scene. Forestillingerne er ofte sat op som møder, hvor publikum bevæger sig igennem en fortælling eller sansemættede tableauer. De er skabt af professionelle og ofte internationale kunstnere, der kommer fra hele verden til Viborg i kortere eller længere perioder. Fælles for spillerne, er at de arbejder med at skabe en sanselig oplevelse for publikum, som får lov til at smage, føle, lytte, dufte eller selv stille spørgsmål i oplevelsen.

Carte Blanche blev startet i år 2000 af teatrets kunstneriske leder Sara Topsøe-Jensen og har siden 2004 været Viborgs professionelle egnsteater.

Carte Blanche har turneret i 27 lande, heriblandt flere gange i Australien, Rusland, Grønland og Canada.

FAKTA

ADRESSE
Ammunitionsvej 4b & 6
8800 Viborg

ADMINISTRATIONENS ÅBNINGSTID
mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00

KONTAKT
8660 3680 / mail@cblanche.dk