NYHEDSBREV 18. NOVEMBER 2018

 

Vi har forvandlet festsalen på Viborg Katedralskole – og vi vil gerne invitere dig til at gå på opdagelse med os. Vi har skabt et rum, der både inviterer publikum til at gå på opdagelse og til fordybelse og refleksion. Installationen er fyldt med små scener, poetiske billeder og historier, der fletter sig ind i hinanden, og som giver publikum mulighed for at stille spørgsmål til de måder, vi oplever verden på.

Publikum kan frit bevæge sig rundt i installationen og interagere med det internationale hold af performere, eller de kan finde et roligt sted og lade sig opsluge af universet i deres eget tempo.

”Vi vil gerne have, at de har haft en ekstraordinær oplevelse, og en oplevelse af, at virkeligheden er langt større end det, vi normalt forholder os til. Og at der hele tiden er mere at opdage og skabe – når vi giver os selv tid og plads til det,” fortæller Sara Topsøe-Jensen.

TOMRUM er for øvrigt meget mere end bare en forestilling: Viborg Katedralskole har i to måneder inviteret teatret indenfor på gymnasiet. Gennem workshops deler kunstnere fra Carte Blanche deres egen nysgerrighed og kreative processer med eleverne og lærerne på skolen. Som kulmination på projektet viser Carte Blanche den interaktive forestilling i Viborg Katedralskoles smukke festsal, både for eleverne og for et offentligt publikum.

Vi har premiere på de offentlige forestillinger den 21. november 2018, og du kan købe billetter her. https://bit.ly/2T0HIzw

 

FAKTA

Alder: Både for voksne, unge og børn fra 8 år

Sted: Festsalen på Viborg Katedralskole, Gammel Skivevej 2, 8800 Viborg

 

Forestillingen spiller:

Onsdag den 21. november 2018 kl. 19.30-21.30

Torsdag den 22. november 2018 kl. 19.30-21.30

Lørdag den 24. september 2018 kl. 15.00-17.00

Onsdag den 28. november 2018 kl. 19.30-21.30

Torsdag den 29. november 2018 kl. 19.30-21.30

Lørdag den 1. december 2018 kl. 15.00-17.00

 

Varighed: Publikum bestemmer selv, hvor længe de vil blive i installationen

Billetter: www.billetten.dk – https://bit.ly/2JnTW0p

 

TOMRUM er en del af en række forestillingsinstallationer kaldet ”I mørket”, der undersøger nysgerrighed.

 

 

Englestue på Carte Blanche er en anderledes aktiverende og kreativ julestue, hvor vi byder engle og julefred velkommen.

ENGLESTUE skabes af forskellige kunstnere fra år til år, men er hver gang fyldt med stemning og poesi. Et møde, der med garanti både pirrer sanserne og får julefreden til at sænke sig.

I hyggelige omgivelser får børn og voksne tilbudt lidt varmt og godt til ganen. Der vil også altid være mulighed for selv at deltage i kreative aktiviteter, der passer sammen med dette års ENGLESTUE-tema.

Englestue 2018 bliver lavet af Seimi Nørregaard og Sigrid Astrup Haraldsen, som skaber et poetisk, legende univers med bier og fugle.

NYHEDSBREV 23. OKTOBER 2018

Nautilus 9. nov. 2018

Carte Blanche og Viborg Teaterforening præsenterer det ordløse stand-up show NAUTILUS på Viborg Teater – det bliver skørt, absurdt, excentrisk og unikt. I løbet af 75 minutter skifter Trygve Wakenshaws tynde og lange kropsform til et væld af tegn, scenarier og vittigheder i et fingerknipsende tempo.

NAUTILUS er en hyldest til den menneskelige fantasi.

 

Tomrum 21. nov. – 1. dec. 2018.

En invitation til undren og refleksion – og et rum, der fremelsker begge dele. Det er kernen i Carte Blanches installationsforestilling TOMRUM. Oplevelsen består både af en selvstændig udforskning af rummet og af oplevelser, der bliver faciliteret af Carte Blanches performere. Det hele foregår i et stemningsmættet rum, hvor lyd, lys og objekter skaber en ”anden virkelighed”, der gør det muligt at undersøge og stille spørgsmål med en ny åbenhed. TOMRUM spiller i Festsalen på Viborg Katedralskole fra 21. nov. til 1. dec. 2018.

 

Englestue

ENGLESTUE er Carte Blanches årlige julestue, hvor vi hvert år inviterer en scene- eller billedkunstner til at skabe et interaktivt værk for familier og de mindste skoleklasser. I hverdagene er englestuen åben for institutioner kl. 9-12 (egnet for børn i børnehaven, i alderen 5-6 år, og for skoleklasser op til 5. klasse). Husk tilmelding!

 

I weekenden er Englestue åben for offentligheden 8-9. og 15-16. dec. 2018 kl. 13-16. Gratis adgang – tilmelding ikke nødvendig.

NYHEDSBREV 27. SEPTEMBER 2018

Mød os inde i mørket – og i Viborgs gader!

Efteråret er travlt på Carte Blanche med gæstespil, Suppe og Samtale – og vores store forestilling TOMRUM på Viborg Katedralskole. En del er allerede udsolgt – så ser du en forestilling eller et arrangement, du er interesseret i, så skal du ikke vente alt for længe med at bestille.

Suppe og Samtale 11. okt. 2018 – udsolgt

Vi mødes igen den 11. oktober til en omgang suppe og samtale, der denne gang fokuserer på Viborg Animation Festival. Arrangementet er udsolgt.

Kulturnat 2018 12. okt. 2018

Ved kulturnatten den 12. oktober kan du møde Den hvide dame fra Carte Blanche, som er med til at åbne hele kulturnatten. Det sker kl. 17 ved Domkirken.

Du kan også opleve Den lysende by – en skov af lysende lanterner, der oplyser Viborg i den mørke efterårsaften. Lanternerne er lavet af elever fra 5. og 6. klasse på Ulstrup Skole sammen med kunstneren Helle Bull Sarning, og de kan opleves ved Domkirken og i gågaden fra kl. 17, før de bliver flyttet ned i Bibliotekshaven kl. 20.

 

Gæstespil i efterårsferien

50 farlige ting 18. og 19. okt. 2018 – udsolgt

Har du nogensinde slikket på et 9 volts batteri? Løftet låget på popcornene, når de popper? Aldrig nogensinde? Så er denne forestilling for dig! Forestillingen undersøger alt det, voksne normalt advarer deres børn imod!

Spor af dyr 14. okt. 2018 – enkelte billetter tilbage

Et murmeldyr ankommer til en dansk skov. Men vil dyrene i skoven lade murmeldyret blive?

Én for én går de 30 tilskuere med lanterner gennem korridoren og træder ind i scenografien. Her skabes en magisk og intens stemning i det intime rum, hvor tilskuerne, iklædt kapper og alfesokker, i rollen som Skovalfer giver historien liv sammen med skuespillerne. Spændingen stiger dybt inde i skoven, når Stormødet udvikler sig i en uventet retning.

Spor af Dyr er en sanselig og publikumsinddragende forestilling om at være anderledes og om at møde det ukendte.

Nautilus 9. nov. 2018

Carte Blanche og Viborg Teaterforening præsenterer det ordløse stand-up show NAUTILUS på Viborg Teater – det bliver skørt, absurdt, excentrisk og unikt. I løbet af 75 minutter skifter Trygve Wakenshaws tynde og lange kropsform til et væld af tegn, scenarier og vittigheder i et fingerknipsende tempo.

NAUTILUS er en hyldest til den menneskelige fantasi.

Tomrum 21. nov. – 1. dec. 2018.

En invitation til undren og refleksion – og et rum, der fremelsker begge dele. Det er kernen i Carte Blanches installationsforestilling TOMRUM. Oplevelsen består både af en selvstændig udforskning af rummet og af oplevelser, der bliver faciliteret af Carte Blanches performere. Det hele foregår i et stemningsmættet rum, hvor lyd, lys og objekter skaber en ”anden virkelighed”, der gør det muligt at undersøge og stille spørgsmål med en ny åbenhed. TOMRUM spiller i Festsalen på Viborg Katedralskole fra 21. nov. til 1. dec. 2018.

NYHEDSBREV 16. AUGUST 2018

Indbydelse til varm suppe og godt selskab torsdag d. 30. august 2018.

Har du lyst til at nyde en gang SUPPE OG SAMTALE sammen med os?

Programmet er følgende:
Kl. 17.00 ANDROKLES OG LØVEN. Bemærk: Udsolgt!
Kl. 18.00 serveres suppen – Du er velkommen til først at komme her.

Hvad er SUPPE OG SAMTALE?
SUPPE OG SAMTALE er uformelt, hyggeligt samvær omkring en gryde god suppe. En mulighed for at mødes med andre kulturinteresserede og dele både lavpraktiske og utopiske tanker, ideer og samtaler med hinanden. Den 30. august 2018 har vi besøg af Bodil Alling fra Gruppe 38, der fortæller om sit arbejde i teaterlivet.

 

Tag gerne hele familien med – børn og voksne i alle aldre er velkomne. Suppen serveres kl. 18.

Der er desværre udsolgt til ANDROKLES OG LØVEN, der spiller kl. 17. Så medmindre du allerede har sikret dig en billet til forestillingen kan du således kun deltage i spisningen.

Det koster 30 kr. pr. næse at spise med, og vi modtager både kontanter og dankort.

TILMELDING til SUPPE OG SAMTALE skal ske senest dagen før på suppeogsamtale@cblanche.dk

For langtidsplanlæggeren
Du kan møde os på Horsens Kunstmuseum under Horsens Teaterfestival fra 14.-16. september 2018

Oplev også to gæstespil:
Spor af dyr (gæstespil af Cantabile 2): 14. september 2018
50 farlige ting (alle børn bør prøve) (gæstespil fra Live Art Danmark): 18. og 19. september 2018 (i efterårsferien)

Vi glæder os til at se dig!

De bedste hilsener
Carte Blanche

LYSFEJRING


 

Kom og slæng dig på et tæppe i græsset og nyd den lyseste sommeraften i selskab med venner og familie.

Carte Blanche dekorerer Stænderpladsen med smukke telte og lanterner fra Den Lysende By.

Den gode stemning bliver toppet op når Vinstuen popper op og sød musik fra Jody Ghani og Thomas Christensen strømmer ud i den lyse sommer nat.

Vi håber du vil fejre midsommeren sammen med os!

FAKTA
23. juni fra kl. 20
Stænderpladsen 2, Viborg

Gratis arrangement for alle – børn som voksne

NÆSTE SÆSON PÅ CARTE BLANCHE

Finurlige gæstespil, filosofisk tomrum og møder i mørket.

Sommeren meldte sin ankomst tidligt i år og med løfterne om den snarlige sommerpause her på teatret kommer også forventningens glæde over hele den efterårssæson vi går i møde – den vil vi meget gerne dele med jer.

Billetsalget er nu åbent og her kan du læse mere om alt det spændende, der kommer til at ske.

“ANDROKLES OG LØVEN” i august
“ANDROKLES OG LØVEN” skal først et smut til Boing Festival i Kent i England den 25. og 26. august og derefter får vi glæde af forestillingen, når den genbesøger Viborg den 30. august kl. 17.00.

Horsens Teaterfestival i september
Går din vej forbi Horsens d. 14. eller 16. september, byder vi dig meget gerne indenfor til “MØDER i mørket”. Følg med her på siden. Vi fortæller mere meget snart.

Gæstespil i efterårsferien
Vi får glæde af hele to skønne gæstespil i dette års efterårsferie

14. oktober kl. 14.00 og 16.00: “Spor af Dyr” af Cantabile2 for de 6 – 11 årige og deres voksne.
18. – 19. oktober kl. 15.00: “50 farlige ting (alle børn bør prøve)” af Live Art Danmark, for de 4 – 11 årige og deres voksne.

Nyt samarbejde med Viborg Teaterforening
I sæson 2018/19 præsenterer Carte Blanche og Viborg Teaterforening nogle fælles gæstespil. Først på listen er “Nautilus” af Trygwe Wakenshaw d. 9. november kl. 20.00 på Viborg Teater.

Ny forestilling på Viborg Katedralskole
Vi glæder os meget til at invitere dig indenfor til et helt særligt besøg i Viborg Katedralskoles imponerende festsal, når Carte Blanche og Viborg Katedralskole slår dørene op for “TOMRUM i mørket” den 21. november – 1. december.

ENGLESTUE
Sidst men ikke mindst slutter vi efterårssæsonen af med dette års ENGLESTUE. Vi har offentlige visninger lørdage og søndage den 8.-16. december kl. 13.00-16.00.

Vil du sikre dig en billet til alle disse herligheder. Så klik dig ind på billetbestillingen nedenfor.

ÆSTETISKE LÆRINGSRUM OG LÆREPROCESSER

Carte Blanche og KLC byder velkommen til et kursus for lærere og pædagoger, der arbejder inden for alle humanistiske og kreative fag.

Hvordan kan du skabe meget med ganske lidt?

Du vil blive introduceret til poetiske og æstetiske værktøjer og blive udfordret på anderledes måder til at skabe læringsrum og situationer. Fokus er på arbejdet med sanselighed, og hvordan det æstetiske rum og æstetiske læreprocesser kan vække nysgerrighed. Vi arbejder med din interesse for spændende læringssituationer for både dig og dine elever. Kurset faciliteres af Sara Topsøe-Jensen, leder af egnsteatret Carte Blanche, der i mere end 15 år har arbejdet med sanselige, poetiske oplevelser for børn, unge og deres voksne.

Lene Bekhøi fra Folkekirkens Skoletjenest, der tidligere har deltaget i kurset fortæller om sit udbytte: “jeg bruger hele tiden idéen om det sensoriske og de enkle virkemidler, når jeg arbejder med undervisningsprojekter og materialer i skoletjeneste regi. Senest er vi gået i gang med at udforme en kirkegårdsvandring for indskolingen med fem sensoriske stationer.”

Formål
Formålet med kurset er, at du kommer tilbage til din arbejdsplads med ny energi og inspiration, som du kan bruge i din undervisning til at skabe en interessant, aktuel og indlevende undervisningsatmosfære, der giver dine elever alsidig udvikling.

Tid
Kurset udbydes to gange:

Mandag d. 30. april 2018 kl. 13-16
Tilmeldingsfrist: mandag d. 23. april

Torsdag d. 24. maj 2018 kl. 13-16
Tilmeldingsfrist: torsdag d. 17. maj

Sted
Carte Blanche
Ammunitionsvej 4B
8800 Viborg

Pris
Normalpris 1000,- (inkl. moms)
Kurset er oprettet i samarbejde med KLC, derfor kan du som lærere eller pædagog igennem KLC modtage kurset til en specialpris af 500,- (inkl. moms)

KLC Viborg står for forplejning.

Max. antal deltagere: 25

Tilmelding
Betina Herløv Møller / betina@cblanche.dk / 2872 8758

OPEN CALL – SUMMERLAB #2

SummerLab #2 : July 29 – August 12 2018

Carte Blanche, performance theatre in Denmark, is searching for people aged 20-26 from across Europe to join SummerLab#2.

The SummerLab will offer inspiration, tools and a frame for artistic inquiry for people who are hungry to ask big questions and serious about diving into meaningful investigations of reality. Participants will be invited into Carte Blanche’s artistic frame and research in collective creativity.

Carte Blanche
Carte Blanche works with immersive performance. These works lead audience into poetic encounters that allow us to explore and stand on the edge of what we know – thereby aiming to expand our common understanding of reality. We want to create space for reflection and recognition, for eye-opening encounters and meaningful contexts for being together.

You
You do not need to have any specific performance experience. Instead we are searching for people who want to experiment, to challenge themselves, to risk and reflect together on questions such as: Who are we? Why are we here? And what can we become?

Structure
The SummerLab is an intensive 2 week training and collective investigation in which we will work daily with a combination of physical training, philosophical dialogue, meditation, artistic experimentation and play. Through this we will observe and consciously train the qualities and principles of collective knowledge and creativity.

These explorations will be grounded in immersive/sensorial performance and installation making. This work uses space, objects, light, sound, smell, text and our experience of being-in-the-world, as artistic tools.

The SummerLab will be lead by Sara Topsøe-Jensen (Artistic Leader at Carte Blanche) and Sarah John (Artist in Residence at Carte Blanche).

VARM OP-PROGRAM ER KLART

POP-UP KULTURHUS kulminerer under Snapsting med fuldt program fra morgen til aften. Huset åbner dog allerede den anden juni, og i ugerne op til Snapsting byder vi på et spændende varm op-program. Nye tiltag og små oplevelser popper hele tiden op. Kom og lad dig overraske og oplev huset blive til!

VARM OP-PROGRAM:
Alle dage arbejder kunstnere i huset – kom og oplev kunsten blive til

Onsdag d. 7 juni kl. 15-21
kl. 15.00-21.00 Arkivet – interaktivt museum Af Carte Blanche
kl. 15.00-21.00 Vinstuen – fællesskaber og frivillighed
kl. 15.00-19.00 RUMmelighed – legeunivers for børnefamilier Af URO*
kl. 17.00-19.00 Suppe og Samtale, suppen serveres kl. 18
Af Carte Blanche
kl. 19.30-21.00 Argentinsk Tango – introduktion Af Tango La Casita
kl. 20-21 Mød Kunstneren: Jimi Holstebro

Torsdag d. 8 juni kl. 15-21
kl. 15.00 -21.00 Arkivet – interaktivt museum Af Carte Blanche
kl. 17.30-21.00 Argentinsk Tango – introduktion Af Tango La Casita
kl. 19.00-21.00 Spil skak – tænk strategisk og leg med Af Viborg Skakklub

Onsdag d. 14. juni kl. 15-21
kl. 15.00-21.00 Arkivet – interaktivt museum Af Carte Blanche
kl. 15.00-21.00 Vinstuen – fællesskaber og frivillighed
kl. 15.00-19.00 RUMmelighed – legeunivers for børnefamilier Af URO*
kl. 17.00-19.00 Suppe og Samtale, suppen serveres kl. 18
Af Carte Blanche
kl. 19.00-20.30 Foredrag: Søren Kierkegaard – hvem var han, hvad betød han? Af Henning Kjær Thomsen, Viborg Stift
kl. 19-21 Mød en Grafisk Fortæller Af The Animation Workshop

Torsdag d. 15 juni kl. 15-21
kl. 15.00-21.00 Arkivet
kl. 17.00-21.00 Argentinsk Tango – prøv dansen Af Tango La Casita
Af Merete Møllmann Bøye, Viborg stift
kl. 19.00-21.00 Spil skak – tænk strategisk og leg med Af Viborg Skakklub

FULDMÅNEÅBNING

POP-UP KULTURHUS er en del af Viborgs fejring af Aarhus 2017 med den såkaldte fuldmåneevent Snapsting – rethink your audience.

Når vi slår dørene op til pop-up kulturhuset fejrer vi alle de mange, helt unikke projekter, som Snapsting byder på i år.

Du er inviteret! Kom og få en forsmag på alt, hvad du kan opleve i Viborg i juni måned.

RETHINK YOUR AUDIENCE – Viborgs store bidrag til kulturhovedstadsåret giver denne dag en forsmag på nogle af de mange aktiviteter, der popper op i løbet af juni måned. Du kan blandt andet på dagen opleve oplæsning i mørke, legeunivers for børnefamilier, tage et spil skak og møde nogle af arrangørerne bag. Derudover kan du få et blik ind i processen med at omdanne de tomme lokaler i det gamle rådhus til et levende kulturhus for hele familien. Kom og lad dig overraske!

PROGRAM:
KL. 16.00 – 18.00: Reception med taler v.
Steen Lindgaard, Kulturchef i Viborg Kommune
Pia Buchardt, repræsentant for Aarhus 2017
Ulla Voss Gjesing, centerchef for Kulturprinsen
Sara Topsøe-Jensen, kunstnerisk leder af Carte Blanche

Musik
Rundvisninger i POP-UP KULTURHUS
Gå selv på opdagelse i huset

Kl. 18.00 – 19.00: Viborg spiser sammen #4 (kræver særskilt tilkøb af billet på billetter.bemaerkedage.dk)

Kl. 18.00 – 20.00: Rundvisninger i POP-UP KULTURHUS og mulighed for selv at gå på opdagelse i huset

RETHINK YOUR AUDIENCE skabes af Viborg Kommune, Viborg Bibliotekerne, Kulturprinsen og Carte Blanche. Det kulminerer under Snapsting med POP-UP KULTURHUS skabt af Carte Blanche, kul¬turaktører og kreative ildsjæle fra hele Viborg, SNAPSTING FOR BØRN – European playground skabt af Kulturprinsen og VÆRTER MED HJERTER skabt af Viborg Bibliotekerne.

Vi glæder os til at se jer!

Venlige hilsner
Carte Blanche