LYT TIL BYEN

Hvordan kan tomme byrum gøres spændende og levende?
Hvorfor trækker alle mennesker hen til nogle bestemte pladser, når solen skinner imens andre ligger tomme og forladte hen?
Hvad er nøglen til et levende og indbydende byrum?

I juni undersøger Carte Blanche sammen med det franske kompagni Theatre à l’Envers og det franske arkitektfirma ”Bureau Cosmique”, hvad der sker, når vi bruger metoder fra teatrets verden i udviklingen af byrum.
Disse to franske samarbejdspartnere har i adskillige projekter arbejdet med at skabe interventioner i byen Rennes i Frankrig. Projekter, der har fået borgere til at genopdage deres byrum, senest med måltidsforestillingen Pasta-i-Basta i juni 2015.

Fra 30. maj til 22. juni vil teatrene sammen med Viborg Kommune gennem workshops og et borgermøde gå på opdagelse i brugen af området omkring Domkirkepladsen i Viborg.

Undersøgelsen vil kulminere i produktionen LYT TIL BYEN, der vil blive vist d. 23.-26. Juni i Snapstingsugen i Domkirkeområdet.

LYT TIL BYEN er en del af KUNSTEN AT LYTTE

Som en del af Aarhus’ og Østjyllands status som Europæisk kulturhovedstad i 2017 skaber Viborg Kommune, Viborg Bibliotekerne, Kulturprinsen og Carte Blanche projektet RETHINK YOUR AUDIENCE. Carte Blanches kunstneriske bidrag hertil er underprojektet KUNSTEN AT LYTTE.

Helt overordnet ønsker Carte Blanche med KUNSTEN AT LYTTE at facilitere og deltage i undersøgelser af kultur og de måder vi sammen skaber kultur på. Det er et 2-årigt forløb med workshops, tværkulturelle processer og projekter, som tager afsæt i en sensorisk, poetisk og legende tilgang til kulturen. Carte Blanche vil blandt andet arbejde med kunsten ”at stille spørgsmål”, og kunsten ”at lytte”.

FAKTA

SKABT AF
Carte Blanche og Theatre à l’Envers

MEDVIRKENDE
Benoit Gasnier, Julie Seiller og Alberte Husted Larsen

TEKNIK
Karsten Nisbeth, Jonas Wulff og Troels Lindebjerg

PROJEKTLEDER PÅ KUNSTEN AT LYTTE
Tine Voss Ilum / Tine@cblanche.dk

ALDERSGRUPPE FRA
For alle

STOR TAK FOR SAMARBEJDET TIL
Vanilia