kunsten-at-lytte-banner

KUNSTEN AT LYTTE #4

Workshop om poetiske og æstetiske læringsrum, der blev afholdt 25.-26 nov. 2016

POETISKE LÆRINGSRUM
Det er ABSOLUT ikke noget minus, hvis du ikke har nogen anelse om, hvad, hvordan eller hvorfor du gerne vil deltage i denne workshop. Hvis du er nysgerrig på, hvordan du kan skabe meget med ganske lidt, er det nok.

Invitation til workshop KUNSTEN AT LYTTE #4 om poetiske og æstetiske læringsrum fredag og lørdag d.25.-26.11 2016 på Carte Blanche.

Carte Blanche inviterer til en to-dags-workshop, der introducerer dig til poetiske og æstetiske værktøjer. Fokus vil være på arbejdet med sanselighed, og hvordan det æstetiske rum og æstetiske læreprocesser kan vække nysgerrighed, skærpe opmærksomheden og give plads til fordybelse. Workshoppen vil give dig værktøjer, som du kan bruge i din undervisning eller arbejdspraksis.

Kurset faciliteres af Sara Topsøe-Jensen i samarbejde med Karsten Thygesen fra procesguide.dk.

Sara Topsøe-Jensen er kunstnerisk leder af egnsteatret Carte Blanche og har i mere end 15 år arbejdet med sanselige, poetiske oplevelser for børn, unge og deres voksne.

Programmet lyder fredag d. 25.11 fra kl. 17.00-20.00, lørdag d. 26.11 fra kl. 10.00-17.00

Fredag inviteres deltagerne på en sanselig opdagelsesrejse, hvorefter oplevelsen dissekeres sammen med deltagerne med henblik på at introducere til de elementer Carte Blanche arbejder med. Lørdag vil bestå af forskellige øvelser og deltagernes egen afprøvning af elementerne. Herefter vil Karsten Thygesen guide deltagerne igennem en samtale og fælles undersøgelse af, hvordan vi helt konkret kan inddrage de elementer og værktøjer, vi har arbejdet med, i en undervisningssituation, i en almindelig dagligdag.

Workshoppen er for ALLE, der arbejder med undervisning, formidling og kultur, og kræver ingen særlige forudsætninger.

Samtidigt er workshoppen tænkt som et kulturelt netværksmøde, hvor os, der arbejder med undervisning og kultur, får muligheder for at mødes på nye måder og lade nysgerrigheden og lysten være drivkraften for vores fælles undersøgelse af, hvad kultur er og kan være. Du er derfor også meget velkommen til at sende invitationen videre til venner eller kollegaer.

Det er gratis at deltage, men det koster 500,- kr., hvis du ikke melder afbud i tilfælde af, at du alligevel ikke kan deltage.

Tilmeldingsfrist er d. 7. november 2016 til Tine Voss Ilum på tine@cblanche.dk. Da der er begrænsede pladser, fordeles pladserne ud fra faglighed, for at sikre størst mulig spredning. Det kan altså være, at du tilbydes en standbyplads. Du må derfor meget gerne skrive, hvad du arbejder med, når du tilmelder dig. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Tine på ovenstående mail eller på 29 71 63 30.

KONTEKST

Vil du gerne inspireres?

Vil du gerne udfordre din måde at skabe og dele kultur på?

Vil du gerne gøre det sammen med andre?

Vil du gerne være med til at undersøge, hvordan poetiske, æstetiske værktøjer kan bruges i din egen arbejdspraksis og ramme?

Workshoppen er en del af Carte Blanches projekt KUNSTEN AT LYTTE, hvor vi er i gang med at undersøge kultur og de måder, vi sammen skaber kultur på. Vi arbejder blandt andet med kunsten ”at stille spørgsmål”, og kunsten ”at lytte”. Det gør vi gennem workshops, tværkulturelle processer og projekter, som tager afsæt i en sensorisk, æstetisk og legende tilgang frem mod juni 2017, hvor projektet kulminerer.

KUNSTEN AT LYTTE er et underprojekt i RETHINK YOUR AUDIENCE og en del af Aarhus og Region Midts status som europæisk kulturhovedstad 2017. RETHINK YOUR AUDIENCE skabes af Viborg Kommune, Viborg Bibliotekerne, Kulturprinsen og Carte Blanche.

Læs mere om Karsten Thygesen på hans hjemmeside

Læs mere om Carte Blanches projekt KUNSTEN AT LYTTE på vores hjemmeside

De bedste hilsner
Carte Blanche

FAKTA

Tidspunkt:
Er afholdt
Fredag d. 25. nov. 2017 kl. 17.00-20.00
Lørdag d. 26. nov. 2017 kl. 10.00-17.00