KING LEAR – GÆSTESPIL

Carte Blanche og Viborg Teaterforening præsenterer William Shakespeares berømte drama om King Lear, bearbejdet af Hans Rønne for Teatret Møllen.

Det er historien om den gamle konge, som skal fordele sit rige mellem tre døtre. Men hvordan skal han afgøre, hvem der skal have hvad? Kongen beslutter sig for, at døtrene hver især skal fortælle ham, hvem af dem som elsker og agter ham højest. Alle døtrene erklærer deres kærlighed til kongen, men kun én af dem taler sandt …

Med både humor, leg, alvor og musik fortolkes Shakespeares kendte klassiker, og myten om King Lear er en medrivende forestilling fyldt med intriger, forræderi, sydende ondskab og hjerteknusende kærlighed.


“Samvittighed og tillid. Kærlighed og svigt. Forventning og forhånelse. Temaerne er mange – som altid i Shakespeares tragedier. Teatret Møllen og “TEATRET” lykkes med at skabe en “King Lear”, der simplificerer fortællingen uden at simplificere Shakespeare.”
– Morten Hede


“Nogle har sagt, at et værk skal fortælle samtiden noget for at være en klassiker. Og King Lear er med sin fortælling om magt, begær, kærlighed, søskendekonflikter, rigers sammenbrud, krig og list teater til tiden.”
– Michael Mogensen, JyskeVestkysten


“…et både humoristisk og tragisk nærbillede tilsat moderne legesyge og ekkoer fra samtidens spilleform skruet ned i et 80 minutter langt hylster.”
– Lise Majgaard, Kristeligt Dagblad


“Mens Møllens Ole Sørensen ubesværet spiller gammel, affældig og naragtigt naiv, er der anderledes go over Thomas Clausen Rønne, der med forskellige påklædningsdukkeagtige rober uden overgang spiller de tre døtre og den skæggede nar, skiftevis uddeler ubehagelige sandheder, slesk tale og ikke mindst nedrigheder og ondskabsfulde komplotter.”
– Carl Skøtt

 

FAKTA OM FORESTILLINGEN

GÆSTESPIL
Klassisk drama
King Lear af Teatret Møllen

TID
1. marts 2019 kl. 20.00

STED
Viborg Teater
Gravene 25, Viborg

VARIGHED
En time og 40 minutter inkl. pause

ALDERSGRUPPE
Fra 16 år

MEDVIRKENDE
Ole Sørensen, Thomas Clausen Rønne og Julie Hjetland Jensen

PRODUCENT
Teatret Møllen & Teatret v/ Hans Rønne

ISCENESÆTTELSE
Hans Rønne

MUSIKER
Julie Hjetland Jensen

PRIS
Voksen – 100 kr.
u/25 år – 70 kr.