ENGLESTUE

ENGLESTUE er en tilbagevendende begivenhed i december: En anderledes aktiverende og kreativ julestue, hvor vi byder engle og julefred velkommen.

Stjernerne tindrer over os i de kolde efterårsnætter, og på Carte Blanche er vi gået i gang med at forberede os til årets Englestue. Den kommer til at handle om at skabe lys i mørket – præcis som stjernerne over os.

ENGLESTUE skabes af forskellige kunstnere fra år til år, men er hver gang fyldt med stemning og poesi. I hyggelige omgivelser får børn og voksne tilbudt lidt varmt og godt til ganen. Der vil også altid være mulighed for selv at deltage i kreative aktiviteter, der passer sammen med dette års ENGLESTUE-tema.

Tidligere ENGLESTUER
Her kan du læse lidt om de tidligere ENGLESTUER:

2019 – Marga Socias og Thomas Roper digtede fortællingen om den umættelige Kæmpekvinde, der kom til at spise alle stjernerne og derefter måtte søge hjælp hos Lysormen for at få lyset tilbage på himlen. Det blev et møde med Lysormen, der både pirrede sanserne og fik julefreden til at sænke sig.

2018 – Seimi Nørregaard og Sigrid Astrup Haraldsen skabte et poetisk, legende univers med bier og fugle.

2017 – En “drømmefabrik” skabt af det franske teaterkompagni La Golondrina, som til hverdag ledes af de musikalske scenekunstnere Chloé Löwy og Raphaël Mars. Med musisk poesi, skyggeteater og tegnegrej fik de sammen med englestuens gæster den store drømmemaskine til at køre rundt.

2016 – Vinter-Undreland, et magisk sted, som kun opstår, når vi skaber og deler med hinanden. Gennem poetisk leg, nysgerrighed og undren eksperimenterede Mejse Damsø Jeppesen og Ditte Lundsgaard Nielsen med deres egen og gæsternes forståelse af julen.

2015 – Børn og voksne blev inviteret ind i Englens drøm. Her kunne man møde den sovende engel. De besøgende medbragte hver en iskrystal til englen med et særligt juleønske for en, de holdt af. I englens drøm kunne publikum gå på opdagelse blandt sneklædte bakker, gemme sig i kattens bløde pelsmave eller tage et hvil og drysse med fjer i englens seng. Skabt af Betina Herløv Møller og Sarah John.

2014 – Dette år var ENGLESTUE en svævende, detaljerig Månehave. Publikum kunne træde nysgerrigt ind i en poetisk verden, der voksede frem af vores fælles ønsker og drømme. Skabt af Betina Herløv Møller og Sarah John.

2012 – Seimi Nørregaard skabte sammen med Sarah John en skøn, detalje-rig huleby bygget af møbler, grene, tæpper, stiger og en gigantisk himmelseng. Huler, som de ellers kun findes i drømme, skabte en poetisk legeplads, hvor børnene selv blev de engle, der skaber julefreden og den hemmelighedsfulde ro, der opstår, når man venter i salig spænding.

FAKTA OM FORESTILLINGEN

TID
30. nov.-15. dec. 2019

STED
Carte Blanche, Ammunitionsvej 6, 8800 Viborg

BILLETRESERVATION
Ikke nødvendig – billetter købes ved døren

PRIS
30 kr. inkl. lidt godt til ganen

ALDER
For hele familien fra 3 år og op

FOR SKOLER OG BØRNEHAVER
Der er gratis adgang for skoler (0.-2. klasse) og børnehavens ældste børn på følgende datoer: 3.-6. dec, 10.-13. dec. og 16.-18. dec. 2019

Særlig tak til Priebe Hold