DANNER

En grevinde af folket – et gæstespil præsenteret af Carte Blanche og Viborg Teaterforening
Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Hertil kommer en succesfuld forretning med parisermode. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

FAKTA OM FORESTILLINGEN

GÆSTESPIL
DANNER
Af Teatergrad

TID
20. september 2019 kl. 20.00

STED
Carte Blanche
Ammunitionsvej 6, Viborg

VARIGHED
80 min.

ALDERSGRUPPE
15 +

MEDVIRKENDE
Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Lise Lauenblad + Marie Louise von Bülow & Karen Guastavino Duelund

INSTRUKTØR
Pelle Nordhøj Kann

DRAMATIKER
Line Mørkby

KOMPONIST
Marie Louise von Bülow

SCENOGRAF
Johanne Eggert

KOREOGRAF
Jannik Elkær

KREATIV PRODUCENT
Christine Worre Kann

IDE OG KONCEPT
Det Flydende Teater

PRIS
Voksen – 100 kr.
u/25 år – 70 kr.