BESKÆRING

Carte Blanche og CoreAct præsenterer BESKÆRING. En poetisk dokumentar om, hvordan vi forholder os til demens og det at blive ældre.

I BESKÆRING bevæger vi os gennem en billedhave, et overdådigt billedunivers af træer, buske og blomster.  Udvalgt blandt 5.000 lysbilleder taget af overstadsgartner Willy F. Hansen igennem 70 år. Vi stopper op, zoomer ind og fordyber os.

De mange lysbilleder flettes sammen med performernes minder fra plejehjemsbesøg. Med projektet ”Det Rullende Rum” har CoreAct besøgt 14 plejecentre. Hvert sted har de trillet en hjemlig stue på hjul ind på plejecentret og inviteret beboerne indenfor til kaffe og en snak om fortiden. I forestillingen dykker vi ned i minderne om mødet med de mange gamle og deres forunderlige verden af krogede og til tider opbrudte fortællinger.

Hvordan forholder vi os til at blive ældre?
Med disse livsglimt og det farverige billedunivers undersøger forestillingen demenssygdommens opløste virkelighed. Et sted hvor tid og rum ophæves… Både et fantastisk sted, hvor man har levet flere liv samtidigt, men også et uhyggeligt sted, hvor man hverken kan finde sig selv eller finde ud.

Forestillingen stiller spørgsmålstegn  ved, hvordan vi forholder os til de forandringer, som følger med det at blive gammel. Hvordan griber vi det an, når vi står på sidelinjen og ser, at vores bedsteforældre, forældre, livspartnere eller venner pludselig begynder at forandre sig, at minder og realiteter forvrides eller helt opløses? Følger vi med dem ind i denne nye verden, eller står vi frustrerede og irriterede udenfor og insisterer på det, vi kalder virkeligheden?

FAKTA OM FORESTILLINGEN

ALDERSGRUPPE
Fra 14 år

KØB AF FORESTILLINGEN
Salg af forestillingen sker gennem CoreAct på tlf. 2253 9546 / 2980 1005
eller e-mail info@coreact.dk

BESKÆRING er refusionsgodkendt

PRODUKTION
Instruktør: Sara Topsøe-Jensen
Medvirkende: Anika Barkan og Helene Kvint
Teknik: Karsten Nisbeth
Lyddesign: Astrid Randrup
Kostumedesign: Beth Justesen
Musik: Nikolaj Hess, Thomas Koppel, Ryuchi Sakamoto, Arvo Pärt m.fl.