CARTE BLANCHE ER EN DEL AF AARHUS 2017

Programmet for Aarhus 2017 blev lanceret 12. oktober 2016. Vi er glade for, at man i den tykke sag af et program kan finde Carte Blanche flere steder. Vi er blevet inviteret til at deltage med to projekter under Aarhus og Region Midts status som europæisk kulturhovedstad 2017.

Carte Blanche iscenesætter hele Dokk1
Fra den 18. til den 24. august 2017 er Carte Blanche blevet inviteret af Aarhus 2017 til at forvandle hele området omkring Dokk1 til et univers beboet af et team af europæske kunstnere under navnet The White Tribe. Nogle vil måske huske disse fra åbningen af sØnæs i Viborg. Under ledelse af kunstnerisk leder ved Carte Blanche, Sara Topsøe-Jensen, skaber vi iscenesættelsen The White Tribe @ Dokk1.

Forestillingen bliver en vandreforestilling, hvor publikum ledes gennem Dokk1 og det omkringliggende havneområde af en række sceniske tableauer. Alle scener skabes af kunstnerne direkte til Dokk1 og tager udgangspunkt i stedet. Det foregår i den almindelige åbningstid, alt imens studerende diskuterer i læseklubber, og bibliotikarer hjælper borgere henne ved disken. The White Tribe inviterer publikum med på en sanselig opdagelse midt i hverdagen.

Carte Blanche repræsenterer Region Midt på Pafos
Carte Blanche er desuden udvalgt til at repræsentere scenekunsten i det store udvekslingsprogram mellem Aarhus/Region Midt og Pafos/ Cypern, der deler værtskab som kulturhovedstad 2017.

The White Tribe vil indtage Pafos og skabe sceniske tableauer med udgangspunkt i den gamle romerske by. De enkelte scener bindes sammen til en helstøbt iscenesættelse af vores kunstneriske leder, Sara Topsøe-Jensen og vores australske huskunstner Sarah John. Performancen vil kunne opleves fra d. 24. til den 29. oktober 2017 i Pafos.